Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κέηκ σε τόνους του ροζ από τη γιαγιά Κασσιανή


Μέρες τώρα τραβολογιόμαστε με τη γιαγιά μου την Κασσιανή να γράψουμε καινούργια ιστοριούλα αλλά δεν μας βγαίνει κι έχουμε σκάσει και οι δυο. 
Δυο δυο παίρνει τις ασπιρίνες η γιαγιά μου η Κασσιανή κι έχει δέσει το κεφάλι της σφιχτά με ένα καρώ μαντίλι ροζ κίτρινο όπως κάθε φορά που την πιάνει πονοκέφαλος και κρεββατώνεται και τρέχει η Μαριέττα μας κυρία το νερό σας κυρία το χαμαίμηλο κυρία το γάλα σας να το πιείτε ζεστό και τέτοια όλη την ώρα.
Εχουμε βάλει στα σκαριά "Χριστουγεννοπρωτοχρονιές και Θεοφάνιση" και λέμε λέμε και πουθενά δεν καταλήγουμε και όλη μέρα μαλώνουμε τι να πρωτογράψουμε που θέλουμε καμμιά πενηνταριά σελίδες να τα πούμε όλα. Πες τούτο κόψε κείνο άκρη δεν βγάζουμε κι έχουμε προς το παρόν "δυστοκίαν" που λένε....Αλλά πού θα μας πάει... θα τη βγάλουμε την ιστοριούλα μας να γελάσει κάθε πικραμένος που άλλωστε τόχει ανάγκη και ο πικραμένος κι εμείς όλοι.
Αλλά όσο κοιτάω τη γιαγιά μου την Κασσιανή με το καρώ ροζ κίτρινο φακιόλι στο κεφάλι ξεκαρδίζομαι γιατί είναι πολύ αστεία και λέω να σας δώσω συνταγούλα στα ίδια χρώματα να φτιάξετε κεκάκι καταπληκτικό, ροζ και κίτρινο, πεντανόστιμο και πανέμορφο και να σκάσουν από τη ζήλεια τους όλες οι άσπονδες φιλενάδες σας που θα το δουν και θα λυσσάξουν να το μάθουν ....
Δείτε ομορφιά !!!!






Χρειαζόμαστε

120 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
120 γραμμάρια αλεύρι
4 κουταλιές σούπας γάλα
3 κουταλάκια μαρμελάδα ροδάκινο
120 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 λαδόκολλα

Πώς το φτιάχνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα δίσκο ψησίματος και στρώνουμε δυό κομμάτια λαδόκολλα κατά μήκος του δίσκου το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανάβαθο ταψί μακρόστενο.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα και αναμειγνύουμε καλά αλλά απαλά. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Παίρνουμε το μισό από το μείγμα αυτό και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω στο ένα κομμάτι λαδόκολλα αφήνοντας γύρω γύρω περιθώρια περίπου 2 εκατοστά ή περισσότερο για να ανασηκώσουμε τις άκρες γύρω από το μείγμα ώστε να μη χύνεται έξω. Αν έχουμε ανάβαθο ταψάκι τα τοιχώματά του να καλύπτονται από τη λαδόκολλα.
Κυρίως να προσέξουμε στη μέση του ταψιού όπου χωρίζονται τα δυο μείγματα να διαχωρίζονται καλά από τη λαδόκολλα.
Προσθέτουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο άλλο μισό μείγμα για να γίνει ένα ωραίο ροζ και το απλώνουμε στην άλλη μισή λαδόκολλα με τον ίδιο τρόπο όπως πριν.
Βάζουμε το δίσκο μας στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά. Θα έχουμε δυο μικρά μακρόστενα κέηκ. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χωρίζουμε το κάθε ένα κέηκ σε δύο κομμάτια κατά μήκος (2 λωρίδες).
Ενώνουμε τα κομμάτια του κέηκ σαν σκακιέρα, ένα ροζ ένα κίτρινο και αντίθετα, χρησιμοποιώντας χλιαρή μαρμελάδα. 
Εχουμε έτσι ένα μπαστούνι κέηκ το οποίο καλύπτουμε από όλες τις πλευρές με αμυγδαλόπαστα λευκή χρησιμοποιώντας ένα πλατύ μαχαίρι. Προσέχουμε τις άκρες να στρώσουμε ωραία την αμυγδαλόπαστα. 
Κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο ....

Μπορείτε να το κάνετε και σε πράσινο - ροζ χρησιμοποιώντας στο ένα μείγμα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το άλλο κόκκινο.

Απολαύστε το με το τσάι σας ... στην υγειά μας !!!



9 σχόλια:

  1. τέλειο κι αφράτο! Μου αρεσει να κάνω τις φιλενάδες μου να σκάνε ,θα σημειωσω τη συνταγή και στο πρώτο σουαρε του χρόνου θα το κάνω!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένω να το κάνεις Νάσια μου και να μου πεις αποτελέσματα !!!!
      Θα σκάσουν όλες τους χαχαχαχα
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. άντε πάλι μας κόλασες! Πως θα την αρχίσουμε την δίαιτα με αυτά τα πράγματα? Τέλειο είναι και αν το έχω έτοιμο,,,τελειώτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτά είναι τα ωραια! θέλω τώρα όμως ένα\τωραααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιόκα μου, πέρνα απ' το σπίτι να σε κεράσω κομματάκι κέηκ του ονείρου !!!!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικό!!!
    Γεια στα χεράκια σου Σοφάκι μου και μπράβο στη μαντιλοδεμένη πονοκεφαλιασμένη γιαγιά που αν και σ' έκανε να γελάς σε ενέπνευσε να φτιάξεις αυτό το τόσο φίνο κοριτσίστικο κέικ!
    Τα μπουμπουνητά και τα αστραπόβροντα που άκουγα πριν μέρες από εσάς ήταν τελικά! Μα είναι δυνατόν να κόψετε από τις ιστορίες; Απαιτούμε όοοοολες τις λεπτομέρειες παρακαλώ!

    Καλή Κυριακή αγαπημένη μου! Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ναι από μας ήταν τα μπουμπουνητά χαχαχαχαχαχα !!!!
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω πως θα επιχειρήσω να το φτιάξω για να εντυπωσιάσω τα πλήθη...χαχα!
    Πολύ μου άρεσαν τα χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε !