Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτινό cheese cake πορτοκάλι



Μ' έπιασαν για καλά οι προκοπές μου τώρα τις γιορτές....

Μόλις ανακάλυψα την απίθανη αυτή συνταγή, τη μετέφρασα και σας τη χαρίζω....
Φαίνεται καταπληκτική... Τις επόμενες μέρες θα τη δοκιμάσω και τότε θα έχω και τα πειστήρια της νοικοκυροσύνης μου.....


ΤΖΗΖ ΚΕΗΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα διαμέτρου 22 εκατ.)
250 γραμ. τυρί ρικότα
250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
120 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
1 πορτοκάλι (χυμός και φλούδα)
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουταλάκι άνθος αραβοσίτου


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Υλικά
150 γραμμ. μπισκότα σοκολάτας
70 γραμ. βούτυρο

Θρυματίζουμε τα μπισκότα σοκολάτας και ανακατεύουμε με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα αυτό στον πάτο της φόρμα μας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.
Χτυπάμε τους κρόκους, με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ρικότα, το μασκαρπόνε, το χυμό και το φλούδι πορτοκαλιού, το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε καλά.
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Βάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στη φόρμα μας.
Ψήνουμε 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε το τζηζ κέηκ στο φουρνο μέχρι να κρυώσει.
Βαζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας πορτοκάλι όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με σοκολάτα και φέτες πορτοκάλι



                      


http://www.recette-gateau.eu/cheesecake-lorange/

3 σχόλια:

  1. Πρέπει να γίνει πολύ νόστιμο Σοφάκι!!! Πέρασα να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά με όλα τα καλά του κόσμου!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Κικίτσα μου γλυκειά !!! Με κάθε καλό και σε σένα
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε για υπερπαραγωγή, γεια στα χεράκια σου Σοφάκι μου!
    Τη γλύκα του να έχει η νέα χρονιά για σένα και τους αγαπημένους σου!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε !