Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Να βάλουμε τα καλά μας για τα Χριστούγενναααααα


Είχε δεν είχε η γιαγιά μου η Κασσιανή μου μπαστακώθηκε εδώ και μερικές μέρες και δεν λέει να πάει στο γνωστό της ησυχαστήριο. 
Οτι είναι ο άνθρωπος εν ζωή είναι και μετά ταύτην, εν ολίγοις η αθεόφοβη παλιόγρια που λέει κι ο φίλος μου ο Σταμάτης μου κατσικώθηκε εδώ πέρα και μου έκανε το κεφάλι καζάνι διότι δεν είναι δυνατόν να φοράει άλλο αυτή τη μούρη στο blog, είχε πλήξει, λέει, με το παλιό λουκ, είχε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και να η γκρίνια και να το κακό και "ορίστε όλοι αλλάζουν τα μπλοκάκια τους κι εσύ μ' έχεις με το ίδιο φουστάνι που μούγινε τομάρι της γίδας όλο συκλαμέν και μελιτζανί" και "τόσα ωραία φορέματα φοράνε οι άλλοι στα μπλοκάκια τους κι εσύ όλο με τα ίδια με παρουσιάζεις εμένα"  και "βάλε βρε παιδί μου κάτι πιο νεανικό πιο φωτεινό, αυτό με μεγαλώνει" και ήθελε ντε και καλά ν' αλλάξουμε το look μας. 
Κι άντε τώρα να της εξηγώ ότι δεν είναι μπλοκάκια του μπακάλη να γράφουμε τις σημειώσεις μας και θέλει μια διαδικασία κι άντε να ψάχνεις και να βρίσκεις bagrounds και να με ρωτάει τι θα πει αυτό διότι μόνο γαλλικά ήξερε η γιαγιά και διόλου αγγλικά διότι δεν κάνανε λέει το Γυμνάσιο της εποχής που πήγαινε αυτή και πεταγότανε η θεία Αμαλία και της έλεγε σχολαρχείο σχολαρχείο αλλά η γιαγιά μου η Κασσιανή της είπε θα σου αστράψω μια να δεις εσύ σχολαρχείο, εγώ πήγαινα στο Γ' Γυμνάσιο Θηλέων στην Γαργαρέττα ανόητη. Τέλος πάντων μέχρι να τις χωρίσω τις δυό τους που κοντεύανε να πιαστούνε μαλλί με μαλλί πέρασε η ώρα και ξημερώσαμε να ψάχνουμε τα ρημάδια τα backgrounds που τελικά η γιαγιά μου κατάλαβε και είπε αφοπλιστικά ααααα φόντο εννοείς. Ναι φόντο, της λέω. Ε και δεν το λες τόση ώρα απαντάει αυτή και η πίεση μου φτάνει στο 20 με την αναισθησία της.


Κι αρχίσαμε μετά να ψάχνουμε μανιωδώς ανά τα κυκλοφορούντα backgrounds όπου μπλόγκερ ντιζάινερ έψαχνα εγώ να βρω κάτι άλλο που να είναι μεν βίνταζ αλλά και νεανικό, να μην το έχουν άλλοι, να της αρέσει κιόλας διότι ήταν και απαιτητική και έβαζε το γυαλί της να τα εξετάζει ένα ένα η αθεόφοβη μέχρι που της είπα "προσκλητήριο δεν κάνει σήμερα ο Αγιος Πέτρος να σε μαζέψει;" και γύρισε τη μούρη της με ύφος απαξιωτικό και είπε : "Α να χαθείς τέρας ανάγωγο". 
Εν συνεχεία άρχισε "αυτό δεν μ' αρέσει,  εκείνο δεν με φωτίζει, αυτό είναι καρακατσουλαριό, αυτό να το τρίψεις στη μούρη σου, εγώ δεν το φοράω αυτό παιδί μου είναι για κάποια νεωτέρα, αυτό καλό μου φαίνεται, αυτό θα με παχαίνει νομίζω, αυτό κάτι λέει, κείνο το συκλαμέν πολύ κομψό, αυτό ας το προβάρω λίγο μ΄αρέσει, εκείνο αππαπαππαπα, τούτο κάτι λέει, ααα αυτό πολύ ωραίο αλλά να δούμε κι άλλα, αυτό καλό είναι για το καλοκαίρι θα κρυώνω τώρα, τούτο κάπως δένει, κείνο μήπως είναι τολμηρό" κι ότι του φανεί του λωλοστεφανή τέλος πάντων 4 μέρες ψάχναμε.
Ηθελε να είναι λαμπερό, ροζουλί και τα τοιαύτα, αθώο και ρομαντικό, κομψό απαραιτήτως, να είναι και εορταστικό "παιδί μου εορταστικό διότι έρχονται Χριστούγεννα, αλιβάνιστοι έχετε γίνει εσείς οι νεώτεροι" και ότι ήθελε ... ήθελε. 
Στα πατώματα απ' την κούραση εγώ κι η γιαγιά μου η Κασσιανή ακάθεκτη να προβάρει background για την αφεντιά της διότι "εγώ παιδί μου δεν βάζω ότι κι ότι, αν δεν είναι καλή οργαντίνα και μετάξι φυσικό δεν το φοράω που να σε δώ να κρεμιέσαι απ' τη λάμπα" κατά την προσφιλή της έκφραση. 
Εδωσε ο Μεγαλοδύναμος και βρήκαμε μερικά, που τα καπάρωσε παρακαλώ "για να συναλλάζουμε" λέει, και πρώτο πρώτο ήθελε αυτό με το κοριτσάκι που της θύμιζε κάπως λέει εμένα όταν ήμουνα μικρή.
Τέλος πάντων το βάλαμε το καινούργιο background και πολύ της άρεσε της γιαγιάς μου της Κασσιανής η οποία αφού το καμάρωσε κάμποση ώρα μου είπε να καλέσω τις φίλες μου να το δουν κι αυτές και μου εδήλωσε ότι αναχωρεί διότι την περιμένει ο παππούς μου ο Δημητράκης να παίξουν πινάκλ με τον Αγιο Πέτρο "το συνηθίζουμε ένα πινακλάκι κατά τας 7 κάθε απόγευμα", όπως είπε, και μου ανακοίνωσε φιλώντας με στον αέρα μη χαλάσει το μακιγιάζ ότι θα επανέλθει για να κάνουμε "όλοι μαζί Χριστούγεννα όπως παλιά".
Τώρα τι εννοεί... ο Θεός κι η ψυχή της ... μάλλον θα έχουμε γέλια χριστουγεννιάτικα με δαύτην...

13 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι τι γνώμη θα σχηματίσει για μένα η γιαγιά η Κασσιανή που από σπάνια ως και ποτέ αλλάζω κάτι στο μπλογκ μου...χαχα!
    Αυτό που βλέπω πάντως μου αρέσει...!!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό σου είναι θαυμάσιο Μαρία μου
      Φιλιά πολλά και σ' ευχαριστώ !!!!

      Διαγραφή
  2. καλημερα καλη μου φιλη! περασαν να ευχηθω ενα καλο σκ! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω πω ομορφιά!!!
    Χαλάλι η γκρίνια της, είναι υπέροχο και της ταιριάζει θαυμάσια!
    Και στο χρώμα της πάει, τη δείχνει τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια πιο νέα και μέση δαχτυλίδι της κάνει και το μάκρος ιδανικό, κολακεύει τις γάμπες της!
    Τέλεια επιλογή Σοφάκι μου, με γεια!

    Καλό Σ/Κ
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ εσύ ρομαντικό μου πλάσμα πως με καταλαβαίνεις !!!
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. αχ και γω πρεπει και εγω να αλλαξω backround
    αλλα δε βρισκω κατι να μου αρεσει
    παντως η δικη σου επιλογη ειναι μια χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασωτούλη μου είναι μεγάλο βάσανο η αλλαγή....
      Σ' ευχαριστώ !!!!

      Διαγραφή
  5. Αμαν αμαν ούτε εγω το αλλάζω συχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστη η επιλογή και απόλυτα ταιριαστή με το ταμπεραμέντο και τον ρομαντισμό της γιαγιάς Κασσιανής πασπαλισμενο με λίγη Χριστουγεννιάτικη Μαγεία!!! Καλη εβδομάδα και καλό μήνα σε γιαγιά και εγγονή .Η αγάπη μεταξύ σας είναι ολοφάνερηΦιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ την παω την γιαγια σου την Κασιανή... και την βρίσκω σούπερ... μου αρεσει που τα λετε εσύ απο εδώ και κεινη απο εκει πανω... .. σουπερ διάλογος.!! ειναι η πρωτη φορα που ερχομαι εδώ για επίσκεψη και χαιρομαι δεν ήξερα πως ήταν πριν το μπλοκ σου παντως αυτό που βλέπω εδώ μου αρεσει... μαλλον η γιαγια σου δικιο είχε... να την ακούς... θα ξερει πολλα.
    καλως σε βρήκα να εχεις ενα όμορφο μηνα φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ την παω την γιαγια σου την Κασιανή... και την βρίσκω σούπερ... μου αρεσει που τα λετε εσύ απο εδώ και κεινη απο εκει πανω... .. σουπερ διάλογος.!! ειναι η πρωτη φορα που ερχομαι εδώ για επίσκεψη και χαιρομαι δεν ήξερα πως ήταν πριν το μπλοκ σου παντως αυτό που βλέπω εδώ μου αρεσει... μαλλον η γιαγια σου δικιο είχε... να την ακούς... θα ξερει πολλα.
    καλως σε βρήκα να εχεις ενα όμορφο μηνα φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Ρούλα μου ! Καλώς ήρθες !!!!
      Και σε σένα θερμές ευχές για Καλές Γιορτές !!!
      Σόφη

      Διαγραφή

Καλώς ήρθατε !