Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Λικέρ Ρόδι, το Bacardi Pink της Σόφης


Το φθινόπωρο η ροδιά του κήπου μας είναι φουντωτή και φορτωμένη. Κρίμα τόσα ρόδια να τα τρώνε τα πουλιά, σκέφτηκα κι έπεσα με τα μούτρα να φτιάξω λικεράκι. Ενα σωρό συνταγές είδα, άλλες με τσίπουρο, άλλες με βότκα, άλλες με κονιάκ. Ηθελα όμως κάτι άλλο, μοναδικό. 
Εφτιαξα λοιπόν το λικέρ με λευκό bacardi που είναι από τα αγαπημένα μου ποτά. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα. Εγινε υπέροχο, αρκετά ελαφρύ με καθαρή γεύση αρωματισμένου φρούτου που μπορεί να ανοίξει ευχάριστα και να κλείσει γευστικά μια ωραία βραδιά.  

υλικά
4-5 μεγάλα ρόδια
Ζάχαρη
1 μπουκάλι λευκό bacardi

παρασκευή 
Καθαρίζω τους σπόρους του ροδιού πολύ προσεκτικά να μην υπάρχουν καθόλου φλούδες επάνω. Απλώνω σε ένα μεγάλο ταψί και τα ξεδιαλέγω προσεκτικά λίγα λίγα ώστε να πάρω τους πιο κόκκινους σπόρους και να μην υπάρχει κανένα σάπιο ή κανένα σκουλικάκι.
Εν συνεχεία σε μια καθαρή γυάλα που κλείνει με καπάκι ασφαλείας και λάστιχο (υπάρχουν στο εμπόριο με μεταλλικό κλιπ), ρίχνω τους σπόρους του ροδιού με μια κούπα.
Οσες κούπες ρόδι ρίξω προσθέτω άλλες τόσες κούπες ζάχαρη λευκή.
Εν συνεχεία ανακατεύω με μια κουτάλα να πάει η ζάχαρη παντού, το αφήνω 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι και ρίχνω μέσα το bacardi. Ανακατεύω ελαφρά πάλι με την κουτάλα.
Πρέπει το ποτό να σκεπάζει τους σπόρους.

Η δική μου δόση είναι 5 κούπες ρόδι, 5 κούπες ζάχαρη, 1 μπουκάλι bacardi. Μπορούμε να το κάνουμε και με 6 κούπες ρόδι - 5 κούπες ζάχαρη σε μια γυάλα 1,5 - 2 λίτρα.
Τοποθετούμε τη γυάλα κλειστή πλέον σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. 
Προσοχή όχι φως και ζέστη. 
Ανοίγουμε τη γυάλα κάθε 6-7 μέρες και την ανακατεύουμε να λειώνει η ζάχαρη και να παίρνει λίγο αέρα για 4-5 λεπτά. Οι σπόροι του ροδιού επιπλέουν στην επιφάνεια πλέον.
Σε 20-25 μέρες το λικέρ μας είναι έτοιμο.Οι σπόροι του ροδιού σχεδόν λευκοί πλέον επιπλέουν και πρέπει να το σουρώσουμε πολύ καλά με τουλπάνι και φίλτρο του καφέ μέχρι να πάρουμε εντελώς διαυγές υγρό. Οταν πάρουμε απολύτα διαυγές υγρός το βάζουμε στα μπουκάλια που θέλουμε, τα οποία έχουμε αποστειρώσει πρώτα (απλή θέρμανση στο φούρνο) για να κρατήσει το ποτό μας καλύτερα.
Το ονόμασα Bacardi Pink ή Ροζ Μπακάρντι και όποιος το φτιάξει....θα με θυμάται !!!
Εξαιρετικό άρωμα, γεύση και χρώμα που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε !