Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Martini apple της Σόφης

"Αδουλος δουλειά δεν έχει τα βρακιά του λυνοδένει" έλεγε η γιαγιά μου η Κασσιανή μιλώντας για τον εαυτό της όταν εφεύρισκε διάφορους τρόπους να γεμίσει τον μονίμως ...γεμάτο χρόνο της. Οι εφευρέσεις της είχαν να κάνουν με νέες συνταγές όπου πρόσθετε πάντα κάτι δικό της π.χ. πρόσθετε μαζί με το δυόσμο και ένα μείγμα φρέσκου μαϊντανοσέλινου στη ζύμη για τους κεφτέδες, μπύρα στην ομελέτα και άλλα διάφορα που για την εποχή της ήταν ...κάπως.
Φαίνεται ότι αυτό το χούι της γιαγιάς μου της Κασσιανής το έχω κληρονομήσει ατόφιο και τρελλαίνομαι γενικά να πειραματίζομαι με νέα πράγματα σε γεύσεις, χρώματα, αρώματα κι ότι βάλει ο νους σας.
Πριν λίγες μέρες σκέφτηκα λοιπόν τι γεύση θα έδινε το μήλο στο Μαρτίνι..και αποφάσισα να φτιάξω ένα ειδικό Μαρτίνι που να μπορώ να απολαμβάνω στη βεράντα το καλοκαίρι με τριμμένο πάγο....ελαφρύ και με ανάλαφρη γεύση μήλου που αγαπώ πολύ.
Επλυνα λοιπόν 6 μεγάλα, κόκκινα και γλυκά μήλα. Τα έκοψα σε 4 κομμάτια το καθένα,καθάρισα τους σπόρους και τα έβαλα με τη φλούδα σε μια μεγάλη γυάλα του 1,5 λίτρου από αυτές που χρησιμοποιούμε για λικέρ ή μαρμελάδες. Εν συνεχεία γέμισα τη γυάλα με Martini Bianco (χρειάστηκε ένα ολόκληρο μπουκάλι Μαρτίνι). Σκέφτηκα να προσθέσω και λίγο Κονιάκ αλλά τελικά το άφησα για αργότερα. Εκλεισα τη γυάλα και την φύλαξα σε σκοτεινό μέρος.
Σήμερα, μια βδομάδα μετά, άνοιξα για λίγο τη γυάλα και με πολλή χαρά είδα ότι το ποτό μου έχει πάρει φρουτένια γεύση και άρωμα και δεν θα χρειστεί καθόλου ζάχαρη και τελικά δεν θα βάλω κονιάκ γιατί θα το βαρύνει......
Θα το αφήσω ακόμα 15-20 μέρες δοκιμάζοντάς το ανά βδομάδα .....

    
 Δοκιμάστε το ...έχω την αίσθηση ότι θα αρέσει σε πολλούς φίλους !!!!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα φαίνεται,και θα έχει σίγουρα πολύ καλή γεύση ,τι θα έλεγες να έβαζες στο σερβίρισμα και λίγο χυμό λεμόνι,θα του πήγαινε νομίζω,φιλιά πολλά ,καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα Neli, σ' ευχαριστώ ..θα το δοκιμάσω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε !